Viime päivien aurinkoiset ja tuuliset päivät ovat sulattaneet lumet täältä etelästä lähes kokonaan… Samalla meikäläinen on yrittänyt tyhjentää kässäpussejaan keskeneräisistä. Tämä tahtoo sanoa et: Ylläripylläri - olen neulonut!

 Ihmeiden aika ei ole ohi. Olen

  1. neulonut itselleni
  2. neulonut (melkein) ilman ohjetta korvakuulolta
  3. neule tuli valmiiksi, nappeja myöten
  4. lopputulos oli ihan niin kuin suunnittelin
  5. vielä ihan sopivan kokoinenkin
  6. tykkään

 Tään piti olla talven neule mut tuleehan niitä talvia… Ja voihan tuota käyttää ulkona talvitakkikauden jälkeen!

 Lanka: Kashmir Artsin Resham Silkwool

Menekki: 450g (yllättävän vähän)

Puikot Knit Pro pyöröt 4½ ja 5

Tykkään ihan älyttömästi tämän langan rouheasta tunnusta. Vaikka lanka tuntuu vyyhdillä kovalta, niin neulottuna se on yllättävän pehmeää. Valmiin liivin (vai mikä toi on?) pesin villaohjelmalla koneessa ja se pehmeni entisestään.

 Resham Silkwool  on Nepalin vuoristossa asuvien tiibetiläispakolaisten omistaman pienkehräämön tuotantoa. Langan koostumus on 75% villaa ja 25% silkkiä. 100g=n180 m. Vyyhtien koko on n. 100g ja hinta 9,60eur/100g. Kashmir Arts tuo lankaa Suomeen suoraan valmistajalta ilman välikäsiä.

Resham Silkwool on viime aikoina tullut vastaan parissakin julkaisussa. Sanna Vatasen Neulo. Virkkaa. Kirjo. Ekolangasta –kirjassa on hauskan pyöröjakun ohje sivulla 106 ja Kotivinkin 101 ideaa –lehdessä on sivulla 32 pyöreän raitatyynyn ohje. Mut ku mä en koske virkkuukoukkuun muuta kun pakolla niin tein sit tään… Mulle sopii vaan noi yksinkertaiset perusneuleet.

Lumien sulamista odottelee myös Herra Hassu Tassu Kissanen. Aurinko houkuttelee ulos ja puihin tekis mieli kiivetä. Mutku…

Hanki ei enää kanna. Innokas loikka alkaa ja päättyy aina siihen, että tassut humpsahtaa märkään lumeen. Sit pientä kissaa niin sanotusti veettää…

 Kotiin ei tarvii houkutella, joten äiskä pääsee soffalle tikuttelemaan valmiiksi frillojaan:

 teetee Samba. 100g, 30m, puikot 2,5 mm 8 silmukkaa. Olenkohan jotenkin pehminny mut ajattelin pitää tuon ihan itse. Jotenki siin on vaan niin mun värit!

 Cewec Venetsia. 100g, 50m, puikot 3,5mm, 12 silmukkaa.

 Eiks se ol niin et ku jotain saa valmiiks niin sit saa taas aloitella uusia? Tyhjä kässäpussi kun on niin surullinen näky…

 Tassu ajattelee röyhelöistä et EVVK ja ottaa kunnon päikkärit ilta-auringossa keittiön pöydällä:

 Jäiden lähdöstä haaveillaan jo!