Pitkä eikiinnostasityhtikäsmikään –kausi tuntuu olevan ohi. Oliskohan syynä pitenevä päivä ja kunnon pakkanen?

 

Bloggaustahti on luokkaa nolla, joten pistetään sit vaan kaikki tähän samaan. Koittakaa kestää – yritän kertoa enemmän kuvin ja vähemmin sanoin (ainakin tässä vaiheessa vielä luulen niin).

Nyt on ihan toinen vaihde päällä. Kässyt maistuu ja kaikenlainen muukin toiminta tuntuu mukavalta. Mun talviuni päättyi heti kun tuli lunta! Viime viikonloppuna tehtiin päivisin klapeja ja iltaisin nautittiin takkatulesta:

 

Tikuttelin huopatossua Boliviasta:

 

Mitään ohjetta ei tietenkään ollut vaan korvakuulolta pistelin menemään. Ajattelin tehdä tossukat kokoa 39-40…

 

Ja kun mulla on noin hieno virkkuukoukku niin virkkailin reunaan vielä kerroksen.

 

Hienosti huopui lanka (100g=200m, 100% villaa).

 

Mut koko taitaa olla 45… Lanka on niin ihanaa, että musta on melkein synti sitä huovuttaa. Seuraavalla kerralla teen jotain muuta – vaikka lapaset. Enkä huovuta. Menekki näihin oli 115g.

Sytomyssyjäkin on syntynyt muutama lisää. Olen jämäkierteessä – aloitan edellisestä myssystä jääneestä ja sit lanka loppuu kesken ja on pakko ostaa uus kerä, josta alan taas uuden…

 

Nämä kaksi Banda Bamboosta. Eka virkatun perusmyssyn ohjeilla alhaalta ylös ja toinen päälaelta alas niin pitkälle ku lankaa riitti.

Ystävänpäivän Sytomyssykamppis on lähtenyt kivasti käyntiin. Salkkarin juttu on tuonut monta ohjeen kyselijää puotiin ja Neuloo Mopsien kanssa toi kassillisen myssyihin sopivia lankoja, jotka lähtivät tekeville käsille melkein saman tien. Eka lankakerä tuli jo lauantaina takaisin – Hurrikaanihatuksi muuntautuneena! Myös Anjalinin kuuluisasta tiskinaluskaupasta löytyi kilon verran sytomyssytarkoituksen sopivia puuvilloja, joita innokkaat voivat muuntaa sytomyssyksi TYKS Ystävänpäiväkeräykseen jos omista varastoista ei sopivaa lankaa satu löytymään.

 

Eilen virkkailin vielä Bucanevesta (100% merinovillaa) yhden. Aloitin taas päälaelta ja virkkasin niin kauan ku lankaa piisasi. Reunaan vielä rapuvirkkausta kerros. Koukku nro 4 menekki 39g. Tuli vahingossa vähän lierihattumainen.

Ensi viikolla teeteeliikkeissä värjätään elintarvikeväreillä. Alpakkalankaa on nyt saatavilla luonnonvalkoisen 100g:n vyyhdillä (ja tarjouksessa tietty). Pitihän mun kokeilla et on jotain näyttettävää huomenna…

 

Värjäilin sit ruokakaupasta saatavalla elintervikevärillä (turkoosit) ja Kool Aidilla. Kokeilin eri materiaaleja: Alpakkaa, villa/soijaa, villa/puuvillaa, sukkalankaa ja villaa. Värin kiinnitin mikrossa tai kattilassa keitellen. Hauskaa ja helppoa! Jos haluat tutustua mikrovärjäykseen niin torstaina Anjalinilla klo 17-18.30 on tilaisuus. Kaupassa käytetään Kool Aidia (1,45 eur/pussi) ku se on siistimpää toteaa nimimerkki ”siniset etusormet”.

 

Tänään oli upea talvinen pakkaspäivä. Aurinko paistoi eikä tuulut, joten pakkasesta huolimatta lähdettiin lenkille. Kamera mukana tietenkin.

 

 

Varsinaisen lenkkeilyn jälkeen Tassukin oli innokas lähtemään ulos. Heti kun valjaat otettiin esiin, niin se oli jo ovenpielessä kovaäänisesti kertomassa et mikä maksaa? Miksei me jo mennä?

 

Pari sataa metriä, puun merkkaus ja…takaisin kotiin. Päästäkää sisään!

 

Kymmenen asteen pakkanen ei sen mielestä ole ollenkaan kissan ilma. Omassa paffilaatikossa on paljon mukavampi kölliä. Seuranaan pari hiirtä ja Mammutin joululahjakala. Välillä voi kääntää kylkeä tai nousta karjumaan palvelusväeltä sapuskaa.

 

Lenkin jälkeen saunanlauteilta katseltin auringonlaskua:

Ankara neuloosi on päällä – Lumenluonti meneillään mut onneks lanka loppui ja voin nukkua välillä.

 Aurinkoista pakkasviikkoa!