Tänään valmistui lomaneuleeksi tarkoitettu bambuihanuus, ensimmäinen, johon ”tuhlasin” synttärilahjakorttiani:

 1244749529_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lanka: SWTC:n Bamboo 335 g

Puikot: miehustassa 4 Knit Pro pyöröt (maine on jo mennyt joten jatketaan), pääntie 3½ ja 3 Addin pyöröt, karrokkeessa nelosen metalliset vanhat kunnon sukkapuikot, 2 kpl.

Malli: Moda 3/2009 nro 18 (alkuperäinen lanka oli muistaakseni Sirdarin Juicy)

 

Lankan neulominen oli kerrassaan terapeuttinen kokemus! Malli sen sijaan hämmensi, mutta osoittautui ihan hyväksi kaikista epäilyistäni huolimatta. Tein taka- ja etukappaleen pari senttiä ohjetta pidemmäksi ja karrokkeen kaksi mallikertaa lyhyemmäksi. Koko ajan oli sellainen olo, että tästä tulee julmetun leveä ja lyhyt napapaita, joka luiskahtaa alas harteilta ja ennenkuin huomaankaan kuljen tissit paljaana pikku hamosessa… Eilisiltana sovittelin tekelettä ensi kerran ja uumoilin että ehkäpä tästä jotain tulee sittenkin! Ja tulihan siitä! Ja voi että mä tykkään noista tulppaaneista (vaiks muut sanookin niitä lehdiksi):

 1244749538_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Mietin päivällä miten kuvailisin sitä miltä neule tuntuu päällä. Tulin siihen lopputulokseen että se EI TUNNU MILTÄÄN! Siis se on niin ihanan tuntuinen, että tuntuu ettei päällä ole mitään! Ihan niin kuin NAKUNA tepastaisi ees sun taas. Nam! 

 

Kunhan tässä lomallani rusketun, niin tuo väri tekee mahtavan säväyksen päivettyneeseen olemukseeni…

 

Omissa yyteeneuvotteluissani määrätty Tykyviikko on siis edessä. Sää lupaa samaa kuin aina kun mulla on vähän vapaata eli räntää ja kylmää. Olen tässä illan mittaan pakkaillut. Kassissa on jo 10 paria pikkuhousuja, 4 paria villasukkia, 2 villapaitaa, pitkät kalsarit, sadevaatteita, Hectorin levyjä, kolme kirjaa… Huomenna töiden jälkeen lähdetään mökille ja takaisin kaupunkiin on tarkoitus tulla yli viikon päästä maanantaiaamuna. Silloin se hellekesä alkaa!

 

Kamala stressi on mukaan pakattavista langoista, puikoista ja ohjeista. Ihan varma en ole edes siitä mitä haluan tehdä! Mielessä poukkoilee ihanohut kirjoneule yksivärisistä ja pätkärääkätyistä sukkalangoista ja Pinaattitunika Noron silkkisukasta. Ja huivi jos toinenkin porukoiden Tallinnasta tuomasta liukuvärjätystä… Kirjoneule olisi ikuisuusprojekti eikä edes mallia ole, Pinaattitunikan tahtoisin itselleni, mutta osaankohan muuttaa mallia kokoon 2XL? Lopulta varmaan päädyn neulomaan sukkaa…

 

Jos jollain muulla on paremmat visiot Juhannusviikon käsitöistään niin huomenna olis viimeinen tilaisuus hakea niihin lankaa Anjalinilta. Niitä hapislankojakin on vielä vähän jäljellä ja normihinnoistakin tulee miinus 10 kesäkuun loppuun. Huomisen jälkeen kauppa on kokonaista yhdeksän päivää kiinni ja kauppias heinänkorsi suupielessä kiikkuu laineilla pilkkimässä kissalle ahvenia! 

 

 

Heippa vaan!

 

 Susu