<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Muutaman päivän blogihiljaisuudesta saadaan kiittää Soneraa. Se lähetti tarjouskirjeen uudesta tosi nopeasta valokaapeliyhteydestä. En vastannut tarjoukseen, koska tämä kone on sen verran hidas, ettei kannata yhteyttä vaihtaa. Maanantaiaamuna sain tekstarilla kiitoksen tilauksesta, jota EN ollut tehnyt ja ilmoituksen, että uusi yhteys on kytketty… Maanantai-iltana sitten kotiin tullessa totesin huippuhienon valokaapeliyhteyden nopeuden – ei yhteyttä ollenkaan! Yhteyttä ei ollut myöskään naapureilla (jotka saivat kiitokset tilauksesta vasta tiistaina).

 

Soneran asiakaspalvelu kertoi, että kun kerran valokaapelit on taloyhtiöön asennettu, niin kytkentä tapahtuu automaattisesti… Miten niin automaattisesti kysyn vaan? Soitin sitten päivällä tekniseen asiakaspalveluun, joka sanoi ettei voi tehdä mitään, koska en ole kotona boxin vieressä (boxin, joka oli irti seinästä päivällä). Kuuliaisena tyttönä jonottelin asiakaspalveluun taas illalla kotona (kytkettyäni boxin piuhat seinään). Kun viimein sain vastauksen niin mitä sieltä sanottiin? No tietysti pyydettiin ottamaan ne piuhat irti seinästä, jotta he voivat katsoa onko yhteys kunnossa! Näkivät heti että ongelma on. Kas kas – niinhän mä olin kertonut niille jo aamulla! Hassuinta on, että meidän talon kaikki Soneran laajakaista-asiakkaat joutuivat soittamaan samasta asiasta – ei riittänyt, että yksi soitti kaikkien puolesta.

 

Kaivoin esiin sen alkuperäisen tarjouskirjeen, jossa kerrottiin, että yhteyden toimitus saattaa kestää kolmesta päivästä kolmeen viikkoon… Asennoiduin niin, että tässä sitä ollaan ilman nettiä seuraavat kolme viikkoa.

 

Yllätys yllätys – jo tänä aamuna meidän pihalle oli ilmestynyt korjaajia komeasti kaksi autollista. Olivat ihmetelleet asiaa aikansa ja kytkeneet netit päälle. Naapurille olivat ihmetelleet että kun tässä taloyhtiössä ei mitään valokaapeleita edes ole???

 

Kun tulin kotiin äsken niin postiluukusta oli tipautettu JÄLLEEN Soneran kirje joka alkaa: ”Hyvä asukas, taloyhtiöösi on toimitettu valokuitutekniikalla toteutettu laajakaistayhteys…” KÄÄK! Tuuppasin piuhat seinään ja mitä tapahtui? Yhteys toimii. En tiedä onko kyseessä valoisaa vai pimeää kuitua…