Kahden kuukauden mökillä asumisen jälkeen tiistaina oli taas se päivä, kun muutin kaupunkiin takaisin. Arvatkaapa miltä näyttikään asunto, jossa on imuroitu viimeksi pari viikkoa ennen Juhannusta, käyty suunnilleen kerran viikossa pesemässä pyykkiä, poikettu aamuisin työmatkalla viemässä mustikoita pakkaseen ja nukuttu muutama yö? Kolme iltaa meni valkotornaadona riehuessa ja nyt siellä voi taas asua.

 

Torstai-iltana oli ihana tunne, kun viimein sain puhtaat matot lattialle, istuin sohvalle ja avasin telkkarin:

 1250317195_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eli nyt alkaa taas käsityöaika!

 

”Meidän pojat” eli Tassu ja Karvinen olivat siivousurakan ajan ”evakossa” Karvislandiassa, joten käytin tilaisuutta hyväkseni ja pingotin pyörylät eteisen mattoon:

 1250317157_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmiistakin on kuva puhelimessa, mutta tää tekniikan ihmelapsi ei osaa sitä siirtää tänne koneelle…

 1250317314_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Malli 15 uudesta Novitasta. Lanka Gjestal Bris (50% villaa, 50% soijaa). Puikot Knit Pro 6. Menekki toiseksi pienimpään kokoon 269g. (Ohjeessa oli Puroa 350 g).

 

Uuden Novitan pyörylämallit olivat mielestäni tosi hauskoja. Muutenkin lehti tuntui jotenkin uudistuneelta. Mielenkiinnolla olen seurannut Novitan ja Puron ympärillä olevaa vilkasta keskustelua Ravelryssä… Mut kun mulla ei Novitaa ole myynnissä niin katselin sopivaa ”korviketta” omista valikoimistani ja Bris on muutenkin yksi lempparini – kevyt ja varmasti mieleinen vähän rauhallisempien värien ystäville. Brisiin on muuten tullut neljä uutta väriä, joista kaksi kotiutuu meille maanantaina. En ole nähnyt niitä edes kartassa mutta kuulin että toinen olis aniliininpunaista. Olen jo etukäteen innoissani!

 

Alun perin oli tarkoitus tehdä se hihallinen pyöryläversio itsellenikin, mutta tulin toisiin ajatuksiin. Mun neuleet ei yleensäkään ole kovinkaan taidokkaita tai monimutkaisia, mutta tuon reunuksen neulominen oli kyllä maailmankaikkeuden tylsin urakka!

 

Nyt ollaan taas saaressa ja monta neuletta on mukana (mm tämä lanka). Tiedän varmasti, ettei yksikään edisty… Illalla tein sienikierroksen metsään ja löysinkin kolmisen litraa komeita kanttarelleja. Samalla reissulla tapasin Tassun tyttöystävä ykkösen ja pidin palaverin pupujussin kanssa. Tänään on ohjelmassa se ilta-aurinko-projekti. Saadaksemme sen naapurin puolella olevan lepän nurin on ensin kaadettava mänty omalta puolelta…

 

Olisittepa nähneet Tassun eilisiltana kun se neljän päivän jälkeen pääsi takaisin mökille. Innoissaan turkki hulmuten se juoksi ympäri pihaa ja merkkasi kaikki puut. Voi sitä riemua!