Oli tosi mukava tunne tänään kun Blogikuvaaja Karvinen kertoi Salon Seudun Sanomien nettilehdenkin noteeranneen Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi –keräyksen, joka syntyi kun me yönylinukkumisen jälkeen päätimme Piikun kanssa vastata Matleenan heittämään haasteeseen: www.sss.fi/uutiset/297809.html.  Minähän katson uutiset telkusta tai kuuntelen radiosta, sillä samaan aikaan voi tikuttaa... Olis voinut jäädä koko uutinen huomaamatta!

Ensimmäiset omat keräysmyssyni ovat valmiina. Uudenvuodenlupaukseni (=en virkkaa tänä vuonna) rikoin heti alkumetreillä ja virkkasin myssyyn koristeeksi kukkasenkin…

 

Lanka: Adriafil Duo Plus (50% puuvilla, 50% merinovilla, 50g=120m). Puikoilla nro 4 tikuttelin ja menekki oli 42g yhteensä. Malli täältä. Ja kukkamalli täältä.

Ajattelin käyttää hyväkseni tätä kamppista ja tutustua myös puodin uusiin lankohin. Seuraavan myssyni neuloin Nitarna Panda Bamboosta 2½ pyöröpuikoilla. Panda on 97% bambua. Bambuhan on ihanteellinen sytomyssymateriaali – lämmin kylmällä, viileä kuumalla, luonnostaan antibakteerinen, pehmeän tuntuinen ja imee paljon kosteutta. Ainut ”vika” bambussa on sen ”löröys” tai nätisti sanottuna se laskeutuu kauniisti... Tässä langassa se on korjattu 3:lla prossalla elastaania. Muut langan speksit on 50g=110m. Menekki tähän myssyyn 62g ja ohje oli täällä.

 

Vihreä myssy on virkattu (miten niin uudenvuodenlupaus? Eiks ne oo tarkoitettu rikottaviks?) ihanan pehmeästä merinovillasta Adriafilin Bucanevesta. Jämäkerästä aloitin perusmyssyn ohjeella vaan lanka loppui kesken… Pakko siis ostaa uus kerä ja tehdä tää loppuun ja uusjämästä tulee vielä toinen. Menekki tähän oli 37g nro 4 koukulla. Ohje tässä.

Vasta edellisvuotisen myssykamppiksen myötä itse tulin tietoiseksi siitä miten paljon hiukset lämmittää! Kiroillessani omaa kuumaa lettiäni kesähelteillä ei ole tullut mieleenikään miten kylmää olisi talvipakkasilla ilman hiuksia! Siksi ajattelin Ystävänpäiväkeräykseen tehdä muutaman myssyn myös pehmoisesta kutittamattomasta merinovillasta. Vihreää myssyä tehdessäni ajattelin sen mahdollisesti kelpaavaan myös jollekin miehelle – siksi en turhia kukkasia siihen  koristeeksi virkkaillut. Ja uskon, et kyllä se talvi tänäkin vuonna vielä tulee! Muistattehan – että tällä kertaa keräämme myssyjä naisten lisäksi myös miehille ja lapsille.

Kaikkien kolmen myssymallin ohjeet hain Seijasiskon blogiinsa keräämistä myssyohjelinkeistä. Kiitti – musta on tosi mukavaa, että voin keskittyä neulomaan/virkkaamaan sen sijaan, että etsisin netistä epätoivoisesti sopivaa ohjetta kun testattuja ja hyväksi havaittuja myssyohjeita on saatavilla parilla klikkauksella! 

Viimeistelynä pitää vielä laittaa myssyihin tiedot koosta ja materiaali/pesuohjeet.

Keräykseen voi osallistua monella tavalla – jos kaikki jämälangat on neulottu, eikä kukkaro salli uusien ostamista, niin tarjolla on myös lahjoituslankaa. Voit siis osallistua myös lankalahjoituksella – varmasti langalle löytyy aina neuloja/virkkaaja! Voit myös levittää sanaa vaikkapa Facebookissa.

Tiedän (ja olen tosi iloinen siitä), että täällä blogissani käy lukijoita myös muualta Suomesta. Matleenan blogin linkeistä löydät kaikki muutkin käynnissä olevat sytomyssykeräykset ympäri maata.

Vielä muistelen edellisen (Sukkis)keräyksen tiimoilta TYKSin Pirjo Haaviston lausetta:

Yhden ihmisen kädet eivät riitä kaikille

Mitä saammekaan aikaan yhdessä? Kuukausi aikaa...