Mitä tehdä yhdestä kerästä lankaa? No sytomyssy tietenkin!

Mulle on kertynyt noita yhden kerän värjäyskokeiluja vuoden aikana ”jokunen” kerä (lue: kolme muovikassillista). Useimmat langat on karkeaa karstavillaa tai jotain sukkalankoja, mutta muutama kerä sytomyssyihinkin sopivaista on tullut värjättyä. Kevään värjäyskurssin peruja on lupiinilla värjätty kerä Atolia, jossa on puolet villaa ja puolet puuvillaa.

 

Kolmosen 60 cm pyöröpuikoilla tikuttelin, menekki 28 g. resorissa oli 102 silmukkaa.

 

Tykkään tuosta aaltopitsimallista. Kavennuksetkin onnistuivat ihan kauniisti, vaikka ihan hatusta ne pistelin menemään. Yllä olevassa kuvassa näkyy lähinnä oikea värikin.

 

Kässäpussin pohjalla lojui vielä kahdet Atolinjämät edellisistä myssyistä. Punainen on värjätty Kool Aidilla ja sininen ruokakaupasta ostetulla elintarvikevärillä. Koukku käteen ja virkkaamaan raitaa. Vähän näyttää räsymatolta mut kai tämäkin myssy jollekin kelpaa vaikkapa yömyssyksi? Menekki tasan 50g.

 

Virkkaaminen on mulle tosi tuskallista ja varsinkin kerrosten vaihtumiskohta on usein ku juosten pissitty. Seuraavaksi olis pakko opetella kirjovirkkausta…

 

Tässä kuvassa näkyy hauskasti tuo langan värjäytyminen. Väri tarttuu villaan mut ei puuvillaan.

Tyksin Ystävänpäivän Sytomyssykeräyksen viimeinen viikko on alkamassa. Viemme Piikun kanssa myssyt Tyksiin maanantaina 13.2.. Ovat sitten saatavilla Ystävänpäivänä 14.2. Toki myssyjä saa tehdä edelleenkin, sillä tarve on jatkuva!

Anjalinille on tähän mennessä tuotu jo yli 200 myssyä. Hieno juttu!