Kaks pyhää peräsin = kaks vapaapäivää peräsin. Normisti oltais tietty lähdetty möksälle mut tänä vuonna mökkikausi on sattuneist syist pikkasen aikaisin loppu. Siispä vietettiin piiitkä viikonloppu Karvislandiassa. Vapaapäivinä vois vaikka kattoa telkkua ja neuloa, mut jos on vapaata ni telkust ei tul mittää. Neuloo Mopsien kanssa ratkaisi ongelman ja lainasi meille ensimmäisen tuotantojakson Midsomerin Murhia. Kerrankin joku sarja, joka kelpaa meille molemmille!

Perjantaina  katsottiin heti kaksi jaksoa. Niiden aikana viimeistelin teeteen taigasta pipon ja kaulurin:

Ohjetta ei ol vaan vetäisin pipon suoraan hatusta. Resori kasin pyöröillä ja myssyosa kympillä. Luulen, että tuota mallineuletta kutsutaan tunturineuleeksi… Myssyyn menekki 67g.

Kauluria tein 15mm puikoilla. Minähän tunnetusti inhoan paksuja puikkoja ja paksua lankaa, mutta taiga on inhokeista ihan mukiinmenevä. Voiko joku inhota 20,5 mikronin hienoa merinoa? Menekki kauluriin piposta jääneet jämät ja lisäksi kaksi vyyhtiä. Lopuksi silmukoin päät yhteen. Menekki 218g.

Tassusta ei saatu kunnon kuvia koko viikonloppuna. Jostain syystä se mökötti mulle ainakin vuorokauden! Karvisen kanssa se oli ihan normaali, mut minä olin sille pelkkää ilmaa… Jossain vaiheessa huomasin sen olevan vähän leppymässä. Se katseli kiukkuisen näköisenä mut silti vähän sen oloisena,  et voisi olla sovinnon aika… Syntyihän se sopu ja jo lauantai-iltana sain jo ihan vähän suopeaa kehräystä osakseni.

Lauantaina oli ihan kiva keli. Ei satanut – aurinkokin näyttäytyi ainakin melkein. Päivän projektina oli siirtää vene lopulliseen talvehtimispaikkaansa ja… Karvislandian asuinkerroksen joulusiivous! Siis taisi olla toissavuoden joulusiivous… Karvisparka tuntui projektistani kovin ahdistuneelta, mutta en ollut huomaavinani.  Illansuussa käytiin vieä Turussa hautuumaalla sytyttämässä kynttilöitä. Takaisin tullessa Karvinen lämmitti saunan.

Ette usko miten hyvältä tuntui puusaunan löylyt kun kolme viikkoa on käynyt suihkussa vain osittain kun aina oli joku paikka mitä ei saanut kastaa! Ensimmäisen löylykauhallisen jälkeen en voinut pidätellä onnenkyyneleitä… Sinä iltana ei katsottu murhia, mutta neuloin valmiiksi yhden jutun:

Uskokaa tai älkää, mut täs on pipo ja lapaset. Pipo on se onneton, josta loppui lanka sillä välin kun olin vankina tyksissä. Lapaset on…lapaset. Olin kuvitellut näiden ohjeen olevan viime viikon Kotilieden kässänumerossa mut ei. Koko kuvan julkaisen sit joskus kun nää tulee oikeasti julki.

Speksit kuitenkin tässä: Puikot pipossa nro 3 ja 4,5, lanka teetee primavera, menekki 106g, lapasissa puikot 3 ja 4,5 mm sukkikset ja menekki 67g. Setin ohjeen ja mallineuleet kuvauksia varten teki Ida-Maria jo viime kesänä.

Ja kun kert Halloweenia vietettiin niin sainpa viimein puikoille ja valmiiksikin yhden monta viikkoa kässäpussissa eestaas kulkeneen langan:

Ja taas kerran valmis huivi osoitti, että ihan turhaan olen tämän puikoille ottamista lykännyt! Lanka on suloisen pehmeää Katian Brooklyniä, menekki 1 vyyhti. Puikot muistaakseni nro 4. Neulomistapa vähän samanlainen, kuin röyhelöissä. Neulomisvideon voit katsoa klikkaamalla TÄTÄ linkkiä.


Sunnuntaina olikin sit jo autohommien vuoro. Pikkuinen Corollani sai imuroinnin ja pesun ja illalla taas katsottiin murhia. Olipa turnauskestävyys vähän koetuksella,. Ohutta ihanaa lankaa olisi ollut jäljellä, mutta kolmatta jaksoa ei millään jaksanut. Siispä jätettiin yksi murha suosiolla maanantai-iltaan.

Rentouttavan pitkän viikonlopun jälkeen oli taas kiva päästä maanantaina töihin. Corolla kyllä oli vähän toista mieltä, eikä olis millään halunnut lähteä käyntiin.

Sarjamme ”Romanntiset lahjat” saa uuden jatko-osan: Mietittyään päänsä puhki koko päivän sopivaa kahdeksanvuotis-seukkaamislahjaa  Karvis oli tullut siihen tulokseen, että paras lahja mulle olis uus akku Corollaan,,,