TYKS Sukkiskampanjan Salon keräyspisteeseen oli lauantai-iltapäivään mennessä kertynyt jo 23 paria sukkia syöpäsairaille potilaille Turun Yliopistollisen Keskussairaalan osastolle 810 vietäväksi. Kampanjahan on vasta alussa ja tiedän sukkia neulottavan monilla puikoilla ympäri Varsinais-Suomea ja koko maata! Tänään keräykseen on tuotu muutama pari lisää, joten keräys on saavuttanut neljännessadan rajapyykin.

 

Tässä viime viikon saapuneet:

1285407840_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Kampanjasukkia ovat neuloneet mm. Anne, Sari, Birgitta63, Helmiäisen äiti, mun äiti, Hanna, Sude ja moni muu. Kiitokset kaikille teille – lahjoituksenne on arvokasta ja uskon sukkien lämmittävän monen sairaan varpaiden lisäksi sydäntä. Uskon, että rankkojen hoitojen jaksamisessa ja toipumisessa auttaa myös hyvä mieli.

 

Blogiin ja sähköpostiini on muutamien viime päivien aikana tullut useita kysymyksiä koskien keräystä. Alkuperäiseen kampanjainfoon Neulefriikin blogiin pääset klikkaamalla seuraavaa kuvaa:

1285620517_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Lyhyesti vielä:

TYKS Sukkispampanja sai alkunsa keväällä, Sytomyssyjen luovutustilaisuudessa, kun osastonhoitaja Pirjo Haavisto kysyi meiltä olisiko meillä kiinnostusta järjestää kampanjaa, jossa tehtäisiin sukkia syöpäpotilaille. Hän kertoi: "Joissakin hoidoissa ikävänä sivuvaikutuksena ovat neuropatia-oireet: jalat pistelevät, puutuvat ja ääreisverenkierto heikkenee, ja jalkoja palelee. Olen itse tehnyt joillekin potilaille sukkia, jotta heidän olonsa helpottuisi, mutta yhden ihmisen kädet eivät riitä kaikille."

 

Kampanjamme kohteena ovat nyt siis villasukat, ne tuttuakin tutummat pässinpökkimät. Perussukka on paras, mutta muutkin jalanlämmittimet ovat tervetulleita. Keräysaika on 1.9. – 31.10.2010 eli sama kuin Sukkasadossa. Keräyssukkia vastaanotetaan Lankakaupassani Anjalinlilla Salossa (osoite Annankatu 5) ja Turussa Käsityö-Elisassa (Barahenkatu 5). Marraskuun aikana toimitamme kaikki jalanlämmittimet TYKS:aan osastolle 810 jaettevaksi edelleen.

 

Mikäli Sinulla on kysymyksiä kampanjaan liittyen, niin lähetäppä ne joko kommenttina blogeihimme tai sähköpostilla. Vastaamme parhaan kykymme mukaan.

 

P.S. Lanka- ja Käsityöliike Anjalinilla on vielä muutama kilo kestävää ja konepesun kestävää Raggegarnia varattuna Sukkiskampanjaan. Jos olet innostunut neulomaan TYKSiin ja omat lankavarastot ammottavat tyhjyyttään niin poikkeahan hakemaaan!