Joskus on niitä päiviä, jolloin kaikki menee putkeen ja on meno päällä. Toisinaan taas…

 

Eilen oli ”toisinaan taas” –päivä. Joka kerta kun puodin ovi aukeni, niin ajattelin kauhussani, että kumpaako ”ei oota” tämäkin asiakas on tullut kysymään. Valkoista pompulalankaa (ei tietoa, tilattu ennen Joulua) vai Knit Pro puikkoja (tilattu tammikuun alussa)… Olisikohan negatiivinen asenteeni tarttuvaa, sillä seuraavaksi uudenuutukainen maksupäätteeni teki tenän. Niinpä sitten päädyin lähettämään asiakkaita lankoineen pankkisiirron kanssa kotiin toivoen että maksu tulee joskus… Tää ilkeä kaupantäti kyllä juoksutti nopsajalkaiset nuoret pankkiautomaatille. Ja juuri kun olin käyttänyt aparaattia viikon ja ollut tosi tyytyväinen ja kehuskellut sen toimivuutta ja nopeutta ympäriinsä! Vielä kun iltapäivällä yksi asiakas suuttui kauheasti ja piti minua kauheana julmurina huomatessaan, että kaupassani myydään merinoa, niin päivä oli lähes täydellinenItku

 

Kotimatkalla Karvisen kyydissä "huvittelin" kuvittelemalla asioita, jotka voisivat vielä mennä pieleen… Loppumatkasta nauroin jo vedet silmissä omia kauhuskenaarioitani: Kastelin kukat viikonloppuna (erittäin harvinaista) – Tassu on saattanut päivän aikana kaataa kukan ja parketti irvistelee märkänä ja koko maailma on täynnä multaisia tassunjälkiä…Tai sit ajan kolarin tai jonkun yli tai muuten vaan kolhin autoa…Tai sit kotona odottaa kirje verottajalta…

 

Selvisin kotiin turmelematta itseäni, autoa tai ketään muutakaan. Koti näytti olevan kunnossa. Postin joukossa OLI kirje verottajalta… Ja minä istuin sohvalle mustan mohairin kanssa ja ajattelin et ”Huomenna kaikki on toisin”.

 

Aamulla oli paukkupakkanen ja työmatkalla saimme ihailla nousevaa oranssinpunaista aurinkoa! Enää ei tarvita kartturinvaloa työmatkoilla ja neuloin sukkaa innoissani. Skannasin verottajan lähettämän kirjeen ja lähetin meilillä kirjanpitäjälle ja vajaan kymmenen minuutin kuluttua asia oli kunnossa ja selvitetty! Lähdin Anttilaan ostaakseni uusimman Novitan. Se homma unohtui kun löysin kissanruohon siemeniä… Ehtiihän sen myöhemminkin. Maksupääte oli yön aikana päättänyt toimia sittenkin!

 

Postipoika toi erikoisen muotoisen kirjeen. Avattuani sieltä paljastui:

 1265829411_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja sen sisältä toinen laatikko (silmätippoja) ja laatikon sisältä:

 1265829432_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ystäväni Tottijärveltä oli sorvannut! Kauniita sukkapuikonsuojuksia. Huomenna käyn naapurissa Salon Napissa ostamassa kumilankaa ja rakennan nämä ihanuudet valmiiksi! Hinta oli kyllä hirmuinen – Uudenvuoden Cousteau meni etumaksuna jo aikaisemmin… Tästä lähtien mulla voi olla kahdeksan sukkaa kesken yhtä aikaa!

 

Seuraavaksi Schenkerin poika toi paketin! NYT NE KNIT PROT SIT VIIMEIN TULI!!! Uusi tilaus on jo sisällä ja toivottavasti tällä kertaa saadaan täydennystä vähän nopeammin. Toiveita passaa esittää.

 

Lankojakin on tullut ja lähipäivinä alkavat kevään uutuudet pikkuhiljaa putkahdella puotiin. Vielä ollaan vähän talvisissa tunnelmissa. Hjertegarnin Kunstgarnista muutama kaunis luonnonläheinen väri:

1265829344_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 1265829363_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lanka on erehdyttävästi samanlaista kuin Sandnesin MiniPalett ja muutama muu (metrit, koostumus, ulkonäkö). Jossain lienee joku iso lankatehdas, joka suoltaa tätä lankaa järjettömiä määriä ja pakkaa ne jokaiselle asiakkaalleen eri vyötteillä ja eri nimisenä?  Sain taas edullisen erän vauvalankaa Gjestalin Knoppia. Sen tiedot löytyy täältä kera muiden tarjouslankojen. Merinoa…

 

1264856717_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hienointa on ollut huomata, että Varsinais-Suomen Sytomyssykampanja on koskettanut ja saanut monia mukaan! Jos et vielä ole kuullut Sytomyssykampanjasta niin klikkaa kuvaa ja saat lisätietoa. Monen tutun blogeista olen lukenut mukanaolosta (käykäähän hakemassa nappi omaan blogiinne)! Upeaa. Anjalinille on tuotu jo muutama valmiskin myssy ja Piiku on järjestänyt Sytomyssyjen keräyspisteen myös Turkuun Käsityö-Elisaan.

1265829454_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Pirena on tuonut omat tähänastiset myssynsä. Ohjeita ja lisätietoa malleista löydät hänen blogistaan. Sain sellaisen käsityksen, että myssytehtailu jatkuu… Alaoikean pinkki sytomyssy tuotiin tänään. Malli on Ravelrystä (Snowflake?) ja tämänkin neuloja lupasi tehdä toisenkin! Lanka Tekstiiliteollisuuden keräykseen lahjoittamaa Alminaa. Ystäväni Manseessa on virkannut jo viisi myssyä ja Jossu tuntuu kunnostautuneen ”sananjulistajana” kursseillaan. Lämmin kiitos kaikille teille! Aikaahan on Vappuun asti, mutta myssyjä passaa tuoda jo nyt – Piiku on luvannut toimittaa ensimmäiset myssyt pikaisesti. Ja mukavaahan on saada palautetta käyttäjiltä, jotta tiedämme millaiset päähineet ovat toivottuja ja toimivia.

 

Niin että kun asioita pistää vähän järjestykseen niin loppujen lopuksi päivät on hyviä…tai sit vähän parempia. Riippuu aika paljon siitä miten itse suhtautuu. Mikä on iso juttu ja mikä ei…

 

Nyt mä meen ja selätän sen mustan mohairin lopullisesti!