Vuoden vaihtuminen on varmaan jokaiselle juhlapäivä, mutta meille se on ihan erityinen!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kaksi vuotta sitten vuosi vaihtui mökillä. Rakettien jälkeen valettiin tinat, jotka sulatettiin avotulella takassa. Kun kaikkien omat tinat oli valettu niin sulatimme vielä porukalla naapuripariskunnan kanssa kimppatinan. Yöllä se ei näyttänyt todellista olemustaan, mutta aamulla naapuri huomasi sen olevan ilmiselvä kissa. "Teille tulee uusi kissa" hän totesi ja minä siihen et "Joo joo – ja teistä tulee sit sen kummit!". Tismalleen samaan aikaan tinanvalannan kanssa Lauttasaaressa syntyi viisi pientä kissaa, joista yksi – meidän Tassumme muutti meille seuraavana pääsiäisenä!

 2195799.jpg

Siispä koko maailma juhlii Tassun syntymäpäivän alkamista raketein ja kuohuvia nautiskellenJ

 

Tassun oma viimeöinen tina näyttää tältä:

 2195649.jpg

Katsokaa miten paljon rahaa! Tassun maailmassa se tarkoittaa tietenkin kalaa ja hiiriä… Mahtaakohan se meille tietää vähän parempaa kalaonnea tälle vuodelle?

 

Isovanhemmat olivat etelänmatkaltaan löytäneet mainion synttärilahjan Tassulle:

 2195654.jpg

Pallossa on moottori, joka kieputtaa palloa sinne tänne ja tuo häntä viuhuu mainiosti mukana. Lelu aiheuttaa ansaittua kiinnostusta, mutta varmuuden vuoksi siitä pitää pysyä kunnioittavan välimatkan päässä. Kun moottori sammutettiin, niin sitä uskalsi jo hiukan käpälällä koskea. Ilkeä äiti sai heti oivan idean käyttää lelua huomion vangitsijana silloin, kun katti on liikaa kiinnostunut kukista, langoista, verhoista, ruokapöydästä tai tietokoneesta…

 

Synttäripäivänä oli upea auringonpaiste ja päätimme lähteä porukalla rantaan kävelylle ja virallista 2-vuotiskuvaa ottamaan. Retki päättyi lyhyeen, kun jossain joku possautti jäljelle jääneet rätisevän uudenvuodenpaukun. Tassu säikähti niin, että juoksi salamana takaisin kotiparvekkeelle ja vietti seuraavat tunnit turvallisesti sängyn alla. Synttärikuva on nyt vaan parvekkeelta:

2195656.jpg 

Juhla-aterialla nautittiin koko porukka pakastimen kätköistä löytyneitä viimekeväisiä kuhafileitä. Tassu söi omansa naturellina, meidän fileet paistettiin ja suolattiin ensin.

 

Silloin tällöin herää epäilys onko Tassu sittenkin norjalaiseksi metsäkissaksi naamioitunut koira… vai mitä mieltä olette palavasta kiinnostuksesta uudenvuodennakkeihin:

2195658.jpg