Helle saa aikaan kaikenlaista. Juhannusruusu on aloittamassa kukintaansa ennätysaikaisin.

 

Helle saa aikaan myös sen, että työpäivän jälkeen Susu on kiukkuinen kuin turkinpippuri. Läheiset on siitä saaneet kärsiä vuosikausia ja mitä vanhemmaks tuun niin sitä huonommin hellettä siedän. Karvinen päätti tehdä asialle jotain…

 

Puodissa on nyt tällainen viilentäjäkone! Taisi Blogikuvaaja Karvisella olla pikkuisen oma lehmä ojassa ostaessaan tän mulle synttärilahjaksi. Ihkukarvis. Olo töissä paljon helpompi ja muutama asiakaskin on ollut iloinen poiketessaan puotiin, jossa on muutama aste viileämpää kuin ulkona. Ja nyt mun täytyy aina miettiä kaks kertaa ennekuin pimahdan jostain tyhjänpäiväisestä pikkujutusta illalla…

 Viilentäjästä huolimatta ollaan joka ilta menty saareen uimaan ja yöpymään. Mun pitää tietysti venematkallakin harrastaa ankaraa KYHäämistä. Keskiviikkona istuin keulassa neulomassa. Tuuli mukavasti ja pidin jalalla kiinni kerästä. Jossain vaiheessa näkyi vaan punainen ”viuh” ja mun kerä purkautui pitkin pituuttaan sinne Pitkäänsalmeen! Sitä sit kelasin takaisin ja tuloksena oli aika sotkuinen ja märkä mytty:

 

Karvinen totes et ”onneks ei menny potkuriin” ja mä mietin ettei tuollainen ohut lanka nyt potkurille mitään tekis mut hän olikin ollut huolissaan siitä et jos se lanka menee poikki! Kyllä on miehellä tärkeysjärjestykset kohdillaan Ilta meni lankaa kuivatellessa ja selvitellessä ja samalla tähti valmistuikin:

 

Tiskitähdestä tuli siis Meritähti!

 Puikot 3,25mm Knit Pro, Lanka Schachenmayr Cotton Bamboo Batik, menekki 45g.

 Aloiteltukin on. Hys juttuja ja hyvin pienenpieniä. Mä luulen et tiskirättejä on heinäkuun lopulla iso pino…Tässä koeneulomus. Tulossa lapsen takki. KYH 6

 

Pellavasta virkkailen ja myöhemmin neulon jotain pientä jatkeeksi. KYH 7

 

Sit meni hermot ja ajattelin et jotain kunnollistakin pitää puikoilla olla. Sirdarin Summer Stripes on teetee-liikeissä tarjouslankana vielä tämän kuun loppuun ja tarvitsin lisää helpohkoa veneilyneulomista:

 

Naisen jakku. Ohje on Sirdar Summer Safari –lehdestä ja virallinen KYH-valvojakin on näemmä saanut korvansa kuvaan… KYH 8.

 Muutama valmiskin on, mutta niistä kuvia vasta kun ovat päätyneet saajilleen. Seuraavat on taas rättejä ja saattaa olla, et viikonlopun aikana jää jopa muutama aloitus väliin. Otetaan sit kiinni lomaviikolla viikon kuluttua!

  

Hyvää viikonloppua!