Kaksi vapaapäivää peräkkäin keskellä pimeää syksyä. Ruhtinaallista vapaa-aikaa vai kuinka? Jotkut meistä osaa ottaa rennosti…

Toiset pesee Karvislandiassa ikkunoita, vaihtaa talvirenkaita ja nostaa veneitä. Kutookin vähän ja tekee hyvää ruokaa. Moisen rymyilyn keskellä pikkuinen kissa katsoo parhaaksi linnoittautua parhaaseen piiloonsa eli paffilootaan!

 

Joulu on ihan koht. Mihinkä se Pukki lahjat laitaisi? No Joulusukkaan tietenkin!

 

Joulusukkahan riipustetaan takan eteen. Pukki tulee jouluyönä piipusta ja laittaa lahjat siihen sukkaan. Siks sukan pitää olla ISO:

 

Niin iso et siihen mahtuu kaks meikäläisen jalkaa.

 

Uuniruokia ja joululeivonnaisia varten tarvitaan patalappuja kans.

Patalapun kulmiin tein kivat tupsut tupsuntekohärvelillä (Karvisen mielestä se on ”kone” niin kuin kerijälaitekin on kone koska siinä on veivi) Kone tai ei niin tupsuhärveli on on mainio värkki!

 

Ensin laitetaan kaks eriparista osaa selät vastakkain ja lankaa kieputetaan palikoiden ympäri kunnes keskellä oleva kaari on ihan täys. Sit tehdään toinen samanlainen.

 

Puolikkaat yhdistetään.

 

Ja leikataan langat. Tää on hieno systeemi kun osat pysyy hyvin kasassa kunnes tupsu sidotaan keskeltä ja muovipalikat puretaan. Setissä on palikat neljään erikokoiseen tupsuun. Pannulappuohjeessa sanottiin tupsun halkaisijaksi 3,5 cm. Pikkuisen arvioin väärin ja tämä eka tupsu oli varmaan kahdeksansenttinen ja lankaa meni hirveesti!

 

Sukka ja patalappu tupsuineen menivät kimpassa pyykkikoneeseen vanhan pyyheliinan kanssa.

Huovuttaminen on jännittävää puuhaa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Lanka, käsiala, pesukone… Fritids ei pettänyt tälläkään kerralla! Huovutustulos oli kaunista kuten aina. Takanreunalle jäi ihan kivan kokoinen Joulusukka pukkia varten. Vähän kyl mietin et jos olisin jättänyt huovuttamatta niin siihen olis mahtunut paljon enemmän tai paljon suurempia lahjoja! Tosin mulla on jo kaks porakonetta, mut aika vähän esim. timantteja...

 

Lanka: Fritids, menekki 225g, puikot 5,5 Knit Pro pyöröt.  Tämä on ns. karvalakkiversio ohjeen (ja lehtimainoksien) mallista. Olis pitänyt kirjailla sydämiä ja koristella. Kirjailuun ei aika riittänyt ja koristehelmiä ja muita ristalleja ei ollu eikä satiininauhaakaan. Ehkäpä tämä jalostuu tuossa viikon varrella…

 

Pannulapun virkkasin sukasta jääneellä langalla. Kokeilin tuossa iltasella uunipeltiin ja hyvin eristi. Tassu tykkäsi tupsuista. Ehkäpä huovutan Tassulle ihan ikioman tupsun joulupakettiin. Pannulappun virkkasin (!?! Siis minä, siis virkkasin!) koukulla nro 6 ja menekki oli 42g. Fritidsiä tämäkin.

Olisin vielä voinut tehdä huovutettuja joulupallojakin, mutta mutta…siihen olis tarvittu sukkahousuja enkä omista. Mulla on pelkkiä pitkiä kalsonkeja ja villasukkia.

Näihin ja niihin huovutettuihin joulupalloihin on saatavilla ohjeet ensi viikolla kun teeteeliikkeissä vietetään huovutuksen teemaviikkoa. Fritidskin on halvennuksessa koko viikon!